Anca Chebles, francizată 5 to go de cinci ani, ne povestește de ce a ales antreprenoriatul în schimbul job-ului pe care obișnuia să-l aibă. Totodată, ne mărturisește cum a reușit să managerieze nu una, ci doua cafenele: 5 to go Hermes și 5 to go Pipera.

Motivul ce a stat la baza alegerii sale de a porni pe calea antreprenoriatului a fost în special dorința de a-și construi un program flexibil, mulat pe deciziile și nevoile sale: „Orele petrecute la muncă, atunci când lucrezi pentru altcineva, nu sunt întotdeauna cele mai flexibile și nu poți mereu să alegi cum vrei să lucrezi. Nu spun că dacă ești antreprenor vei lucra mai puțin sau mai eficient, însă când lucrezi pentru tine și beneficiezi direct de munca și programul tău, orele acelea câștigă un alt sens.”

Pentru Anca, țara noastră va rămâne întotdeauna locul pe care-l numește „acasă”. Aici s-a născut și a avut oportunitatea să învețe din experiențele acumulate de-a lungul anilor care au ajutat-o să ajungă unde este astăzi: „Nu am avut în plan să plec din țară, prin urmare opțiunea de a munci în România a venit de la sine. Din punct de vedere al accesibilității resurselor, mi-a fost mai ușor să pornesc un business în Romania în loc să plec în străinătate și să încep de acolo.”

Mai mult decât atât, conceptul 5 to go s-a potrivit perfect cu ideile și dorințele Ancăi: “În primul rand, faptul că e o franciză românească. Am deschis prima locație când 5 to go era la început și eram printre primele locații din București, însă conceptul unic și echipa ne-au ajutat să creștem business-ul și să sărbătorim în prezent 5 ani de la deschiderea primei locații.”

Deși când a preluat franciza nu avea deloc experiență antreprenorială, lucrând timp de 10 ani într-o corporație, a fost exact pasul de care avea nevoie pentru a se auto-depăși. Contactul cu diverse tipuri de clienți și provocările zilnice au ajutat-o să iasă din zona de confort și să își perfecționeze abilitățile de management.

Una dintre cele mai mari provocări pe care le-a întâmpinat a fost deschiderea celei de-a doua cafenele: „Fiind o fire dinamică și perseverentă, gestionarea și administrarea ambelor francize m-a ajutat să-mi dezvolt abilități de leadership, să-mi perfecționez relaționarea cu oamenii, să privesc din perspectiva comerciantului, ieșind astfel din zona de confort. Experiența pe care o dobândești având o franciză 5 to go vine la pachet cu numeroase beneficii, în special datorită clienților pe care îi întâlnim zilnic, care știu și iubesc conceptul.”

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *