Publicat 2020-02-05 15:48:39
[:ro]Alexandra Iancu[:]
Află povestea antreprenorului care stă în spatele locației 5 to go
antreprenor-local-iancu-alexandra
Despre [:ro]Alexandra Iancu[:]

[:ro]Alexandra Iancu – 31 ANI, francizat 5 to go Sibiu ne povestește despre momentul în care a decis să își deschidă propriul business, despre calitățile pe care un antreprenor trebuie să le dețină și despre parcursul ei în cadrul 5 to go.

Povestea Alexandrei, în ceea ce privește antreprenoriatul, începe în urmă cu 5 ani, în momentul când a preluat un business alături de soțul ei. Curând, a apărut dorința de extindere, însă oportunitatea nu a coincis cu acest moment.

„Am prins gustul antreprenoriatului foarte repede, dorindu-ne încă de atunci să ne extindem în acest domeniu, bineînțeles, când va apărea o oportunitate promițătoare. Iar oportunitatea s-a lăsat puțin așteptată, însă a meritat.”

Înainte de a deveni antreprenor, Alexandra a lucrat în turism, ca ghid pentru cetățenii străini veniți în țară, promovând România și valorile autohtone. Totodată, faptul că a călătorit mult, a determinat-o să aprecieze aspectele pozitive ale României și să își dorească să se dezvolte și să crească acasă, în România.

„Prin natura meseriei, promovez valorile românești, iar singurul mod de a promova ceva cu adevărat este doar prin convingere și entuziasm propriu autentic, așadar iubindu-ți țara și fiind mândru de ea. Am avut ocazia să vizitez o mulțime de țări, lucru care m-a făcut cu atât mai mult să apreciez lucrurile pozitive din țara noastră și să am în continuare convingerea că îmi doresc să rămân aici, acasă.”

Inspirată de soțul ei, care avea deja propria afacere, Alexandra și-a dorit un loc al ei, care să o reprezinte și la care să se întoarcă zi de zi cu drag și cu determinare. Mai mult de atât, Alexandra a ținut cont de nevoia sa de socializare, de necesitatea de a se înconjura în permanență de oameni.

Astfel, ideea de cafenea a fost alegerea ideală, care răspundea tuturor cerințelor Alexandrei, iar sistemul de franciză a completat imaginea pe care ea și-o proiectase.

„Mi-am dorit un loc frumos, care să mă reprezinte, unde să mă duc cu drag în fiecare dimineață, un loc unde să am în continuare contact cu oamenii, iar așa am ajuns la ideea de cafenea.  Ideea de franciză a apărut la scurt timp după planurile inițiale, completând perfect viziunea mea.”

Colaborarea cu 5 to go s-a dovedit benefică pentru Alexandra din multe puncte de vedere. În primul rând, ne vorbește despre sprijinul primit încă din primul moment, oferit în totalitate, până la cele mai mici elemente. Alexandra a simțit că rezonează atât cu brandul, cât și cu echipa din spatele brandului, iar asta i-a furnizat încredere în forțele proprii, perseverență și determinare.

„Am simțit că avem „chimie”, ceea ce pentru mine este foarte important și datorită perseverenței și a unui gram de noroc, în scurt timp am găsit locația potrivită și am putut semna contractul.”

Fiind prima locație deschisă în Sibiu, oamenii nu erau la curent cu ideea de fixed price, care stă la baza conceptului 5 to go, însă Alexandra s-a bucurat de receptivitate, iar în scurt timp, a adus recunoaștere brandului pe plan local.

„Totul a părut un vis frumos devenit realitate, întrucât sibienii au fost încă din prima zi foarte receptivi în ceea ce privește 5 to go, au îmbrățișat cafeaua noastră, au fost plăcut surprinși de designul modern și de conceptul «fixed price». Pot spune așadar că am devenit mai încrezătoare în forțele proprii și consider că dacă vrei, poți!”

În ceea ce privește momentele deosebite din locația sa, Alexandra ne vorbește despre ziua deschiderii, presărată cu emoții, de la teama de nou și de necunoscut la bucuria visului împlinit.

„Cele mai frumoase amintiri sunt legate de ziua deschiderii, care a fost un carusel al emoțiilor. Bineînteles, emoțiile inițiale au fost datorate noutății, însă m-am acomodat repede, iar în scurt timp, bucuria faptului că sunt atât de mulți oameni draguți care ne calcă pragul și care sunt interesați de produsele noastre a fost incredibilă! Însă bucuriile zilnice sunt reprezentate de remarcile mereu pozitive ale clienților noștri care sunt plăcut impresionați atât de designul cafenelei, cât și de produsele noastre și atmosfera caldă.”

Legat de calitățile pe care un antreprenor ar trebui să le dețină pentru a duce business-ul la următorul nivel, Alexandra menționează perseverența și atitudinea pozitivă.

„Un bun antreprenor trebuie să fie, după parerea mea, o persoană încrezătoare în forțele proprii, disciplinată, optimistă, corectă, dar și empatică, înțelegătoare pentru a putea relaționa cât mai bine atât cu colaboratorii, cât și cu angajații.”

Din perspectiva viziunii de viitor asupra brandului, Alexandra crede că 5 to go este abia la început de drum, iar în următorii ani va urma o extindere a business-ului atât la nivel național, cât și internațional.

„Am avut și am încredere în această alegere, sunt așadar convinsă că suntem la începutul unui drum frumos, unui business aflat în expansiune. Numeroasele premii obținute confirmă faptul că facem parte dintr-un proiect frumos, cu oameni dedicați și implicați, care cu siguranță va crește atât pe plan național, cât și internațional.”

Din întreaga experiență 5 to go, Alexandra atinge câteva puncte personale, realizări care i-au schimbat perspectiva și viziunea asupra propriului drum.

„Am învățat că prin perseverență și muncă, visele se pot îndeplini; am învățat să nu îmi fie teamă de necunoscut și de noi începuturi, pentru că fiecare nou început este un deschizător de drum, de noi orizonturi și oportunități.”

 

Smile, there’s coffee![:]

Concluzie