Publicat 2017-07-19 14:08:05
Alina Elena Pop
Află povestea antreprenorului care stă în spatele locației 5 to go
alina
Despre Alina Elena Pop

Alina Elena Pop a lăsat domeniul petrolier pentru a-și deschide propria afacere în urmă cu 1 an și jumătate, moment în care a înființat și prima sa societate comercială.

A ales acest model de business și a aplicat pentru a devenii francizat 5 to go, relativ întâmplător, după cum ne spune chiar ea “ întâmplător l-am cunoscut pe Radu și am avut o conexiune specială. Eu lucram la sondă în domeniul petrolier și pentru că aveam în plan să-mi deschid un business, franciza 5 to go a fost exact ce îmi doream. Foarte important a fost sprijinul pe care Radu (Radu Savopol, co-fondator 5 to go) mi l-a oferit, eu neavând experiență în domeniul HoReCa.

A decis să devină antreprenor în România, mai mult constrânsă de restructurările din compania în care lucra, însă cu mult curaj s-a decis să își urmeze dorința ce exista încă din perioada adolescenței, de a fi pe cont propriu, de a munci și de a lua deciziile singură.

Alina mai spune că nu își dorește să plece din țară și că aici simte că poate evolua foarte frumos, iar că oportunitățile sunt vaste atâta timp cât ne dorim lucrul acesta și cât ne implicăm activ în atingerea de noi provocări.

“Nu aveam suficiente economii, nu aveam experință în domeniu și aproape nimeni din jurul meu nu m-a sprijinit. Ploieștiul este un oraș destul de mic și din această cauză, majoritatea prietenilor erau reticenți când le povesteam ce aș vrea să fac. Însă, eu am avut încredere în mine și atunci lucrurile au evoluat foarte frumos.” Alina Elena Pop, francizat 5 to go Ploiești

Întrebată < Ce considerați că v-a ajutat cel mai mult în dezvoltarea business-ului? > Alina ne-a spus că a avut încă de la început o relație foarte bună cu fondatorii brand-ului și l-a considerat ca fiind un atu important ce a ajutat-o mult.

Cafenea 5 to go a Alinei a fost prima deschisă în afara Bucureștiului, motiv pentru care a fost un real succes! Bogdan Stoica, prieten bun cu tânăra francizată a scris pe blogul său un articol intituluat “Ea e Alina, tipa care m-a scăpat de McDonald’s”.

“Alina a deschis prima cafenea 5 to go din Ploiești. Ocazie cu care a început un program de viață absolut dement. Se trezește pe la cinci și-un pic. La 6.30 e în centrul orașului, în propria ei cafenea. Pornește espressorul și cuptorul, șterge blaturile, își pune la îndemână cele necesare astfel ca la șapte fix să deschidă și să vândă.” – Bogdan Stoica

La mai bine de 2 ani de la deschidere, cafeneaua 5 to go Din Ploiești, situată pe Calea Victoriei, nr. 7, este la fel de frecventată de ploieșteni, la fel de cochetă și de primitoare, iar pe Alina o găsiți zilnic acolo, făcând ceea ce îi place cel mai mult!

5 to go este despre oameni, și le mulțumim cu fiecare ocazie tuturor celor care ne-au susținut și ne susțin în continuare, clienți, francizori și parteneri.

Smile, there is coffee !

Concluzie