Publicat 2017-12-15 15:44:12
Grigore Anca Monica
Află povestea antreprenorului care stă în spatele locației 5 to go
monica
Despre Grigore Anca Monica

Monica are 42 ani și timp de 10 ani a fost director zonal al unui depozit de medicamente, iar apoi, după cum spune ea “om bun la toate în firma soțului” său în ultimii 12 ani, de când s-a mutat în Vâlcea și s-a născut băiatul lor, Vlad.

“Întâi a fost curiozitatea, m-am întrebat dacă pot să fac asta. Cu cât mă gandeam mai mult, a apărut certitudinea că am să reușesc, cu rezerva a ceea ce nu ținea de mine, aici intervenea neprevăzutul, dar și curiozitatea și dorința de a-l stăpâni și a-l întoarce în favoarea mea.“ – Grigore Anca Monica, francizat 5 to go Vâlcea.

Întrebată cum este să fii antreprenor român, Anca consideră că este greu, însă, pe de altă parte consideră că este ușor pentru că oamenii, prin definiție sunt încăpățânați și în momentul în care își găsesc semeni la fel de încăpățânați “îi apucă așa, un fel de euforie și se strâng unii lângă alții, visând la o <țară ca afară>. Și nu doar visăm, încercăm să ne făurim realiteatea noastră” – Grigore Anca Monica, francizat 5 to go Vâlcea.

A ales 5 to go pentru că a considerat că este o șansă pentru a intra în antreprenoriat și a vrut să profite de ea. Plus că îi plac începuturile, deși are teamă de ele, însă ajung să fie o parte plăcută din viața ei.

Anca este de părere că pentru a exista armonie în business, elementul cheie în modul de lucru este relaxarea. Crede că lucrurile se pot face și altfel decât cu deadline-uri, situații limită și factori de stres. Chiar dacă nu este așa tot timpul și chiar dacă este conștientă că întreaga echipă formată din francizați, lucrează din greu și de multe ori peste limită, simte că a avut parte de suport și implicare din parte lor, încă de la început.

“Radu (Savopol) mi-a trimis materiale la 2 dimineața pentru ca a doua zi să prezint proprietarilor spațiului ce urma să îl închiriem, o poveste reală a ceea ce înseamnă conceptul 5 to go. Și am reușit să obțin spațiul!” – Grigore Anca Monica, francizat 5 to go Vâlcea.

Legat de ziua deschiderii, ne-a povestit cum oamenii intrau entuziasmați în cafenea, curioși și totodată bucuroși că 5 to go a ajuns și la ei în oraș. Mulți știau de concept din alte orașe și erau nerăbdători să încerce cât mai multe produse din meniu.

Și tot Anca, mai adaugă: “fac parte din echipa 5 to go datorită dorinței de reușită. E foarte puternică, e molipsitoare, te face să vrei și tu, să poți și tu!”

Concluzie