Publicat 2019-11-15 15:24:06
[:ro]Marius Tirdei[:]
Află povestea antreprenorului care stă în spatele locației 5 to go
antlocalmariustierdei
Despre [:ro]Marius Tirdei[:]

[:ro]Marius Tirdei, antreprenor 5 to go Gorjului ne povestește despre evoluția sa, atât la nivel personal, cât și în cadrul rețelei 5 to go și despre elementele cheie pe care un antreprenor trebuie să le dețină.

După o perioadă de 4 ani în care a muncit în vânzări, progresând ierarhic de la merchandiser la key account manager, Marius a decis că este momentul să aplice cunoștințele acumulate în cadrul propriului business.

Din dorința de a face lucrurile diferit, de a aplica un alt model de business, Marius a ales să deschidă o firma de catering cu produse pentru zona de retail și to go.
Ceea ce a făcut ca noul business să fie diferit aflăm de la el: “Am venit cu un mod de ambalare diferit pentru acea vreme, produsul era unul curat fara aditivi. Evoluția a fost bună în zona de take away, clienții fiind din sfera corporate.”

România a fost și este locul în care a simțit că poate evolua, chiar dacă circumstanțele nu sunt cele mai favorabile. Totuși, atașamentul față de capitală și perspectiva schimbării l-au făcut pe Marius să rămână în țară: “Au fost momente în care pur și simplu mi-am dorit să plec, mediul economic nu este propice pentru micul antrepenor, însă iubesc Bucureștiul, orașul merită mai mult. Hai să-l schimbăm!”

Legat de motivul pentru care a ales 5 to go, Marius amintește de un moment personal, alături de fiica sa, care la momentul respectiv era clasa a XII-a și se pregătea de Examenul de Bacalaureat: “În 2018, fiica mea era eleva în clasa a XII-a, un an greu cu BAC și multe pregătiri. O conduceam cu mașina la liceu sau la meditații și îmi amintesc cum de fiecare dată ne opream la cel mai apropiat 5 to go. A fost un prilej bun să simt atmosfera și nu a durat foarte mult până mi-am dorit să fiu parte din 5 to go!”

Întrebat de impactul pe care 5 to go l-a avut asupra lui, Marius spune că această colaborare l-a responsabilizat și l-a ajutat să descopere că un mic business poate evolua oriunde: „Mi-a dat în grijă răspunderea pentru cei care la prima oră vor o cafea bună și pășesc într-o cafenea 5 to go. Un espresso sau un cappuccino corect fac minuni nu numai la Gorjului.”

Marius nu are un moment preferat, însă se bucură zilnic de oamenii care îi calcă pragul și care revin cu același entuziasm, considerând cafeneaua 5 to go un loc primitor, cu o atmosferă caldă.
“Momentele frumoase sunt concretizate atunci când suprind aprecierea clienților, dar mai ales atunci când aceștia revin pentru o cafea bună și un mediu relaxant și plăcut.”

Legat de principalele calități pe care un antreprenor trebuie să le dețină pentru a evolua, Marius enumeră determinare, spirit civic, bunăvoință, dublate de orientare către inovație: “Antreprenorul trebuie să fie hotărât să facă lucrurile bine, corect față de societate și pregatit pentru voluntariat în toate formele; inovație orientată către consumator cu soluții green technology.”

În următorii trei ani, antreprenorul crede că business-ul 5 to go va atinge maturitatea financiară în 2020, acesta fiind un prilej benefic pentru evoluția sa personală: „Notorietatea brand-ului este în creștere și cred că acesta este un motiv bun să mă dezvolt și să îmi extind business-ul”.

Cel mai important lucru pe care Marius l-a învățat din experiența 5 to go este asociat cu momentele personale și emoțiile pe care oamenii le experimentează atunci când se bucură de o cafea. „Dincolo de profit, o cafea bună aduce zile frumoase, readuce clientul în cafenea, iar un simplu aprecierea clienților îți face ziua mai frumoasă.”

Smile, there’s coffee![:]

Concluzie