Cristi Anton – de la călător în jurul lumii la antreprenor. Cristi ne povestește despre ceea ce l-a motivat să pornească pe acest drum și de ce a ales să rămână să-și dezvolte businessul în România.

El deja cocheta cu ideea de a deveni antreprenor încă din 2015, însă nu a avut curajul să-și deschidă propria afacere. Proaspăt întors acasă, în 2018, după 8 ani petrecuți în jurul lumii, 6 ca barista în cafenele și 2 pe vase de croazieră, nu era sigur în ce ar trebui să investească. Acesta a ales să se întoarcă la corporație, de unde plecase în 2010, însă la scurt timp a realizat că nu era cea mai potrivită alegere: „În 2019, am citit un articol despre succesul 5 to go, iar câteva vizite la cafenele 5 din Brașov m-au convins 100% că ăsta e drumul meu. Aveam 40 de ani, mi-am luat toată experiența adunată în locurile unde am lucrat, și mi-am făcut curaj. ”

Cristi ne mărturisește că unul dintre motivele principale pentru care și-a dorit să devină antreprenor a fost libertatea de a decide și de a-ți forma propria echipă: „Ca antreprenor tu ai libertatea de a decide cum și când se întâmplă lucrurile, îți alegi echipa, apoi o formezi. Îmi place foarte mult să stau de vorbă cu clienții, încurajez și angajații să o facă, se creează o legătură frumoasă.”

Deși a petrecut atât de mulți ani în străinătate, Cristi a ales să rămână în România. Am fost curioși să aflăm ce l-a determinat să facă această alegere. „În cei 8 ani petrecuți cutreierând lumea, am vizitat peste 30 de tari dar nu m-am văzut nicăieri locuind. Nu am putut spune “sunt acasă”, nicăieri. Oportunități sunt și aici, trebuie să fii dispus să muncești mult, să fii disciplinat și să fii foarte corect, cu angajații în primul rand, dar și cu clienții și furnizorii.”

Toți anii petrecuți ca barista au avut un impact puternic asupra lui Cristi, de aceea și-a dorit foarte mult să facă parte din echipa 5 to go. „5 to go mi-a inspirat încredere (oamenii din această echipă minunată mi-au inspirat încredere), conceptul , produsele , prețurile, designul, …tot. Peste tot vedeam calitățile celor care au contribuit la succesul brandului. Am decis că în această echipă vreau să fiu și nu m-am înșelat. ”

Colaborarea cu 5 to go l-a determinat pe Cristi să învețe despre antreprenoriat într-un timp destul de scurt: „Nu e deloc ușor să treci prin birocrația din Romania, dar reușești dacă ai ambiție și daca știi care este scopul tău final.  Eu am învățat să văd dincolo de ziua de mâine, am învățat alături de echipa 5 to go să planific viitorul..”

Cât despre cea mai frumoasă amintire, pentru Cristi vă rămâne întotdeauna ziua deschiderii: „Bucuria alături de familie și prieteni. Sentimentul de împlinire.” Totodată, acesta se bucură de fiecare dată când străinii apreciază cafeaua 5 to go și reușește să le demonstreze că se găsește cafea de calitate și la noi în țară.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *