Marineanu Alexandru Marius este antreprenor cu experiență de peste 22 de ani, fiind administratorul și proprietarul companiei PIRAMIDA TRADE INVEST SRL, companie fondată în anul 1995.

Societatea Piramida s-a impus ca cel mai important producător de șervețele personalizate din România, reprezentând în decursul celor peste 20 ani, un punct de referință în industria producătorilor de șervețele.

Activitatea de bază a companiei este producția de șervetele personalizate, urmată de distribuția consumabilelor pentru business-uri tip HoReCa.

Piramida are o relație de colaborare de peste doi ani cu cafenelele 5 to go, fiind furnizorul unei game largi de consumabile, printre care șervețelele personalizate și cele cu modele speciale, ce s-au dovedit a fi extrem de atractive. În afară de șervețelele faimoase, compania antreprenorului cu vârsta de 63 ani, distribuie și paharele transparente cu capacele aferente,  paie, pungi, paletine și alte consumabile de uz zilnic.

“Activez în domeniul privat, deschizând primul Srl în 1991 și trecând succesiv prin mai multe activități.

În urmă cu mai bine de 22 de ani, respectiv în anul 1995, pe când mă ocupam cu distribuția unor branduri de băuturi și având un depozit engros, am constatat că piața românească are cerere mare de șervețele, cerere care nu putea fi acoperită la acel moment. Așa m-am decis să risc într-un domeniu despre care nu cunoșteam multe, dar pe care l-am intuit ca fiind unul profitabil, atât pentru clienți, cât și pentru mine.“ – Marineanu Alexandru Marius

Pas cu pas, Piramida a crescut, a acumulat experiență și clienți importanți cu care se poate mândri.

Decizia lui Marius de a deveni antreprenor s-a concretizat datorită spiritului său de aventură și dorința de a putea fi liber în deciziile profesionale. Acestea l-au determinat ca în 1990 să renunțe la serviciul pe care îl avea și să înceapă să facă mic negoț între Turcia și România, iar în 1991, după ce a pus deoparte o sumă de bani, a deschis prima firmă care s-a numit “Spațial” și avea ca domeniu de activitate taximetria, ajungând în doi ani a treia firmă privată din București ca importanță.

Întrebat de ce România, Marius ne-a răspuns: “Nu o să încep acum cu sloganul România este țara mea. Încă de la începuturile democrației eu m-am simțit bine aici, văzând că progresez și pot fi propriul meu stăpân, nu am fost tentat să plec în altă țară unde să fiu un angajat cu o viață monotonă și de ce nu, pentru că e plăcut să știi că faci ceva util la tine în țară!”

Lucrând cu alte locații deținute de unul dintre cei doi co-fondatori 5 to go, l-a adus pe Marius în relație cu lanțul de cafenele. Când i-a fost prezentat proiectul  5 to go, a fost printre cei care și-a arătat încă de la început încrederea și susținerea.

“Mi-a plăcut proiectul și am vrut să fac parte din el. Am aflat printre primii detaliile despre 5 to go și am fost efectiv cucerit de la început, dorindu-mi să devenim colaboratori.” –  Marineanu Alexandru Marius

Colaborarea dintre noi și acest tip de poiect a făcut să ne crească cifra de afaceri, ne-a ajutat să fim vizibili într-un număr tot mai mare de cafenele, vizitate în special de tineri și oameni ancorați în viața activă din societatea actuală. Impactul este foarte bun, atât din punct de vedere financiar, cât și de marketing.”, adaugă Marius

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *