Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Simona Diac s-a decis să devină antreprenor datorită instabilității fiscale în ceea ce privește “viitorul”. Pentru că nu este încrezătoare în sistemul de pensie românesc și pentru că și-a dorit ca la bătrânețe să aibă un venit asigurat chiar de ea și pentru că și-a dorit din adoleșcență sa fie barista, a ales 5 to go.

“În viitor, în loc de pensie voi avea un venit lunar decent, în plus, toată studenția mi-am dorit să pot lucra ca și barman-ospătar, dar nu am avut timp, așa că, acum cand mi s-a ivit această oportunitate de a face acest lucru, nu am mai stat pe gânduri, chiar dacă șansa a venit cu 25 de ani întârziere” Simona Diac, francizat 5 to go Politehnică

A ales România pentru că, spune ea, chiar dacă a studiat în străinătate, și a fost departe de casă și chiar dacă îi place să călătorească mult, întotdeauna s-a întors acasă pentru că iubește România și, precum într-o ”căsnicie”, încercă să conviețuiască împreună și să își acorde șanse “reciproc”. Simona crede în România și crede că are mari șanse de a deveni civilizată și dezvoltată cu ajutorul tinerilor și al antreprenorilor locali.

“Am căutat o franciză pe care să ne-o permitem (eu și soțul meu) atât financiar cât şi din punct de vedere al posibilităților noastre de coordonare a business-ului. Mi-a plăcut foarte mult ideea de fix price, 5 lei pentru orice produs, eu nu mă pricep la cifre, dar la înmulțirea cu 5 mă descurc și cred că se descurcă toată lumea. Ne-a plăcut și design-ul, totul este cu bun gust, exact ce doream. Am făcut calcule, eu mi-am sunat o prietenă, soțul meu și-a sunat și el un prieten și împreună, 3 familii, am început negocierile pentru obținerea francizei.” Simona Diac, francizat 5 to go Politehnică

Simona apreciază că atât Radu Savopol cât și tânăra sa echipă au avut răbdare și și-au dedicat timp și know-how pentru a pune pe picioare împreună cafeneaua. “Radu este foarte deschis ideilor și dorințelor noastre, iar noi respectăm regulile francizei.” Simona Diac, francizat 5 togo Politehnică

Înaintea locației actuale din incinta universității politehnice, Simona a deținut cafeneaua de pe Str. Witing iar ce-a mai inedită întâmplare s-a petrecut acolo.

“În dimineața de Sf. Dumitru, o bătrânică a intrat în cafenea și ne-a rugat să-i ținem papornițele la noi pentru că are tren mai pe seară și a venit special pentru moaștele expuse la Mitropolie. Niciun magazin sau firmă de pe lângă gară nu au ajutat-o. Cafeneaua noastra era foarte mică, dar ne-am înghesuit și i-am luat bagajele grele. Când s-a întors, ne-a dăruit un buchețel de flori veștejite de la mitropolie, unde a stat vreo 8 ore ca să ajungă la moaște. A zis ca ne vor aduce noroc .Ne-a adus !” Simona Diac, francizat 5 to go Politehnică

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *