Gheorghe Popa, francizat 5 to go Bucureștii Noi, a pornit la drum alături de cei dragi, transformându-și cafeneaua într-o afacere de familie. Aflăm împreună de ce au ales 5 to go și cum le-a schimbat viața administrarea propriului business.

Deși își dorea să-și deschidă o afacere de familie încă de când locuia împreună cu familia la Cluj, Gheorghe nu a găsit niciodată momentul potrivit până să se mute în București:  „Ideea de a deschide o afacere de familie  a încolțit de mult în mintea mea. Am analizat diverse posibilități de afaceri, inclusiv deschiderea unei cafenele, am făcut planuri, calcule,  dar întotdeauna ceva m-a determinat să amân momentul.”

Cea care l-a convins că este timpul să pornească pe drumul antreprenoriatului a fost chiar fiica sa, Beatrice. Astfel, și-au reunit familia la București și au început să își facă planul de business: „I-am prezentat fiicei mele ideile de afaceri pe care le-am avut de-a lungul timpului, avantajele și riscurile pe care le-am identificat. Astfel am ajuns la concluzia că o cafenea ar fi o afacere de familie care ni s-ar potrivi și în care am putea fi implicați cu toții, iar ideea a fost îmbrățișată și de restul familiei.”

Chiar dacă a plecat din Cluj, Gheorghe a considerat mereu că în țara noastră dispune de toate resursele necesare și poate pune în practică ceea ce și-a dorit: „Ideea de a promova produse românești și antreprenoriatul local ne-a încântat și am dorit să le susținem implicându-ne într-o afacere care a fost creată și dezvoltată în Romania.”

Neavând experiență în zona HoReCa și neștiind exact de unde să pornească, conceptul de franciză a fost exact ce aveau nevoie: „Studiind posibilitățile de franciză existente pe piață, am ajuns la concluzia că franciza 5 to go este ceea mai potrivită. Întâlnirea cu reprezentanții 5 to go a fost decisivă pentru noi. Am plecat de la întâlnirea cu Lucian convinși că asta e ceea ce trebuie să facem. Mai mult de atât, la noi în cartier nu mai exista o altă cafenea și astfel, a luat naștere 5 to go Bucureștii Noi.”

După alegerea unui spațiu primitor, cald și luminos, în care clienții să se simtă confortabil, nu i-a mai oprit nimic:  „Am învățat lucruri noi despre lumea fascinantă a cafelei, despre ce înseamnă să fii barista, despre rețete, despre cât de mult contează interacțiunea cu clientul și cum poți să îți crești afacerea prin diferite strategii. Am învățat să avem mai multă răbdare, toleranță, să ne autodepășim în fiecare zi. Am încercat mereu să menținem o legătură între noi, cei din bar și cei din afara lui, să formăm o echipă.”

Au reușit să depășească împreună provocările pandemiei, lucrând împeună ca o echipă și se bucură că în fiecare zi observă o evoluție a business-ului lor: „Avem satisfacția că în mare parte clienții noștri sunt mulțumiți și revin, iar numărul celor care ne trec pragul crește aproape zilnic.”

Pentru că pentru ei este foarte importantă starea pe care le-o transmit clienților odată ce trec pragul cafenelei, recent au decorat cafeneaua în spiritul Crăciunului: „Poate un pic prea devreme, dar am vrut ca în aceste momente în care predomină teama de boală, distanțarea socială și masca și când se anunță că târgurile de Crăciun nu se vor mai se organiza, să oferim clienților, în acele câteva momente petrecute la noi, o atmosferă de poveste generatoare de calm și de bine.” Așadar, chiar și în condițiile impuse de distanțarea socială, ei își mențin în continuare legătura cu clienții, munca lor fiind „mai mult decât o simplă vânzare și servire a unui produs.”

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *