Közzétéve: 2023-10-10 15:08:32
Evisi és Alex Crețu
Ismerje meg a vállalkozó történetét az 5 to go Metalurgiei helyszín mögött
1. Evisi és Alex Cretu
2019-ben Evisinek és Alexandru Crețunak volt egy olyan lehetősége, amellyel a legtöbben pislogás nélkül éltek volna: az USA-ba költöztek. Bár eleinte izgatott volt az ötlet, több személyes és anyagi szempont elemzése után döntöttek úgy, hogy Romániában maradnak, itt nevelnek fel két gyereket és egy jövedelmező vállalkozást. Most, három év 5 után, ketten azt mondják, könnyen elköltözhetnének a világ bármely pontjára, egy feltétellel: nyitnak (legalább) egy 5-öst, hogy oda is menjenek.
Evisiről és Alex Crețuról

A Cretu család

2019-ben Evisinek és Alexandru Crețunak volt egy olyan lehetősége, amellyel a legtöbben pislogás nélkül éltek volna: az USA-ba költöztek. Bár eleinte izgatott volt az ötlet, több személyes és anyagi szempont elemzése után döntöttek úgy, hogy Romániában maradnak, itt nevelnek fel két gyereket és egy jövedelmező vállalkozást. Most, három év 5 után, ketten azt mondják, könnyen elköltözhetnének a világ bármely pontjára, egy feltétellel: nyitnak (legalább) egy 5-öst, hogy oda is menjenek.

Alexandru és felesége megnyitották az első 5 induló helyet, az egyiket a mindössze 4,5 négyzetméteresek közül, Bukarest 4-es szektorában, a metró közelében, egy jó, de nem túl fejlett területen.

„Mivel az első ilyen tapasztalatunk volt, nem sokat gondolkodtunk a részleteken, a súlyokon vagy a felszereléseken. De akkora volt a vágy erre a lépésre, hogy nem is gondoltuk, hogy nem fog sikerülni. Valóban, minden nagyon jól ment a kezdetektől fogva, annak ellenére, hogy 2020. május 5-én nyitottuk meg a helyszínt, egy járvány közepette."

Egyik házastársnak sem volt vállalkozói tapasztalata, de a Mutinationalsnál 10 éven át alkalmazottként sokat tanultak, és úgy érezték, itt az ideje, hogy elágasodjanak, és valami mást próbáljanak ki. Tudták, hogyan kell emberekkel dolgozni, hogyan kell tárgyalni, és azzal a vággyal mentek tovább az úton, hogy a gyakorlatba átültessék és javítsák mindazt, amit tanultak. Miért 5 menni?

„Mert mosollyal az arcunkon fogadtak minket. Keresgéltünk, számolgattunk, beszélgettünk más franchise-okkal, más területekről, de nem éreztük, hogy azok lennének, mint amilyennek szeretnénk, ahogy az 5 előtt történt. Itt nem a tudást kellett segítségül hívnunk ahhoz, hogy létrejöjjünk . Amint találtunk helyet, Alex felhívta Luciant, és minden azonnal elkezdődött. Több éve ismertük az 5 to go koncepciót, hűséges 5 to go vásárlók voltunk, csak a megfelelő pillanatra vártunk, hogy konkrét lépést tegyünk a kívánt irányba. Amikor találkoztunk, hogy aláírjuk a szerződést, nem voltak kétségeink, minden a lehető legvilágosabb volt: az elérhető franchise, a legapróbb részletekig felállított dolgok, a tapasztalt csapat. Csak elég akaratnak, vágynak kellett lennie, és ezt a dolgának kell tekintenie. Egyébként az 5 to go csapat mindig támogat, és a vállalkozói közösség is fantasztikus. Segítjük egymást, találkozunk, tapasztalatokat osztunk meg, amikor csak lehetőségünk van rá. Ráadásul Radu Savopol minden alkalommal felvette a telefont, amikor hívtuk, és a vezetőség és a pályacsapat kivétel nélkül támogatott minket."

A vállalkozás első hónapjai a járvány kellős közepén történtek, de ez a Crețu házaspárnak nem akadályt, hanem lendületet jelentett. Mindketten azt mondják, hogy nem is érezték, mikor telt el 3 hónap vagy 2 év, mert látták, hogy örömet okoznak az embereknek, és ezek a pillanatok voltak a legszebbek. „Szomorú volt akkoriban az utakon. Az emberek nyilatkozattal hagyták el házukat, de amikor meglátták a zöld ajtót, a háztömb földszintjén, a metró közelében, ők voltak a legboldogabbak. Látni lehetett a mosolyt a maszk mögött és a mosolygó szemeket. Azt mondták nekünk: . Ezekkel a szép szavakkal kezdtük és fejeztük be munkanapunkat. Rendkívüli látni, hogy egy kávé hogyan tudja jobbá tenni a napot, még nehéz időszakban is. És ezek a szavak minden megnyitón elkísértek minket. A környéken más helyszínek következtek, és a reakció minden alkalommal ugyanaz volt: . A fiatalok nagyon izgatottak voltak, hogy 5-en menjenek a környéken, az idősebbek gratuláltak és sok sikert kívántak. Az egyik legnagyobb megelégedésünk az, hogy minden nap tétovázás nélkül képesek vagyunk átlépni a küszöbünket és mosolyogni a hétköznapi embereket."

Ez alatt a 3 év alatt sok kellemes emlék gyűlt össze. Minden álmos, rosszkedvű, kedvetlen ember, akit kávéfőzés közben megmosolyogtat, jó hangulatot ad.

Az új státuszhoz és a vállalkozói felelősséghez való alkalmazkodás pedig magától értetődő volt Alexandru és Évi számára. Biztosan. pontosan azért, mert annyira szeretnek mindent, amit csinálnak.

„Ne place cafeaua! Ne place să lucrăm cu oamenii. Ne place să oferim zâmbete. Ne place să spunem o vorbă bună. Ne place să analizăm cifrele și rezultatele. Ne place să facem oameni fericiți! Și ne place să avem o echipă minunată, formată din colegi de la 16 ani până la 47 de ani. Ne înțelegem ca într-o familie, ne acceptăm cu bune și cu rele și împreună facem o treabă excelentă. Fără ei nu am fi reușit toate aceste lucruri. Secretul este să îți placă ceea ce faci, să fii corect, sincer și, desigur, să zâmbești. Doar ești la 5 to go! 🙂 Smile, there’s coffee!

Következtetés
"Szeretjük a kávét! Szeretünk emberekkel dolgozni. Szeretünk mosolyt adni. Szeretünk egy jó szót megfogalmazni. Szeretünk számokat és eredményeket elemezni. Szeretjük boldoggá tenni az embereket! És szeretjük a nagyszerű csapatot, amely 16 és 47 év közötti kollégákból áll. Megértjük egymást, mint egy család, elfogadjuk egymást jóban és rosszban, és együtt kiváló munkát végzünk. Nélkülük nem értük volna el mindezt. A titok az, hogy szeresd, amit csinálsz, légy tisztességes, őszinte és természetesen mosolyogj. Még csak 5 éves vagy! :) Mosolyogj, van kávé!