5 to go se definește ca un business mozaicat. Antreprenorii care aleg să facă parte din povestea brand-ului au trăit, la o primă vedere, experiențe diferite. Există totuși un fir invizibil care îi leagă și care le menține vie dorința de a fi în fiecare zi mai buni. Fiecare dintre ei și-a dorit să își realizeze un plan acasă, în România.

Marian Creangă, francizat 5 to go Sfânta Vineri și 5 to go Brico Depot Orhideea, a ales ca după o experiență de 11 ani în străinătate, a ales să se întoarcă în România și să își dezvolte pasiunea pentru antreprenoriat.

“Am stat 4 ani în Italia și 7 în Regatul Unit al Marii Britanii. După atât de mult timp petrecut muncind pentru altcineva, îți pui întrebarea: „Oare cum ar fi să muncesc pentru mine?”.

Iar de la o simplă întrebare se pare că a început totul. În timpul petrecut în afara țării, Marian a învățat că în ceea ce privește antreprenoriatul, experiența, dar mai ales cunoașterea publicului și a pieței din care faci parte este esențială.

“Prima experiență în sensul acesta a fost în UK; am deschis un restaurant fast-food în Luton, dar la care am fost nevoit să renunț după numai 3 luni. Fără experiența necesară, nu m-am putut plia pe nevoile pieței (spre exemplu, vindeam carne de porc și 70-75% din locuitori erau musulmani).”

După tot timpul petrecut în afara țării, Marian a ales să se întoarcă în România, fără o țintă precisă, însă cu dorința de a se dezvolta.

“Mi-am dorit să mă întorc acasă. Nu știam exact ce îmi doresc să fac, dar știam că România este locul unde îmi doresc să fiu.”

După ce s-a informat despre ceea ce presupune a avea o cafenea în regim de franciză, Marian a decis că își dorește să își înceapă afacerea în acest sens, convins fiind că va găsi oameni pregătiți, ce îl vor inspira.

“Am început prin a mă documenta pe internet și am ajuns la concluzia că o cafenea 5 to go este cea mai bună opțiune, deoarece voi avea alături de mine oameni profesioniști care mă vor inspira și care mă vor ajuta să pun bazele antreprenoriatului, iar întâlnirea cu Radu și Lucian, m-a determinat să aleg 5 to go.”

Experiența 5 to go s-a dovedit a fi benefică pentru Marian, rezultatele au fost materializate într-un timp scurt și fost dublate de dorința de dezvoltare și perfecționare. La scurt timp după ce începuse să gestioneze cafeneaua 5 to go Sfânta Vineri, Marian a simțit că trebuie să își lanseze încă o provocare.

“După numai 6 luni de colaborare, am mai deschis o cafeanea, iar în viitorul apropiat plănuiesc să ajung la trei- îmi place tare mult cifra asta.”

Trecând în revistă cele mai frumoase amintiri legate de 5 to go, lui Marian îi este greu să aleagă un singur moment preferat. Totuși, dacă ar fi să alegă, ar fi acela al deschiderii celei de-a doua cafenele.
“Ce a fost deosebit a fost faptul că nu doar eu m-am putut bucura de rezultatele muncii mele, ci și familia mea, care mi-a fost alături. Cred cu tărie că 5 to go este despre oameni, despre pasiunea de a te dezvolta și de a învăța constant”

Smile, there is coffee !

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *