Nadina Haiducu și Simona Donosa, cele două foste jurnaliste care și-au luat inima în dinți și au plecat împreună pe calea antreprenoriatului dețin împreună locația Iride, o locație foarte primitoare în incinta clădirii Antena Group.

Alegerea de a porni propriul business a plecat din pasiunea lor pentru cafea, oameni și pentru poveștile încă nedescoperite: “Ne-am dorit foarte tare un loc al nostru, unde să putem aduna toate aceste “lucruri”. Dintotdeauna am lucrat printre mulți oameni și multe povești, lucrând 10 ani în televiziune, la emisiuni de divertisment.”

După 10 ani de experiențe minunate, au decis să încheie acest capitol și să înceapă propria lor aventură alaturi de 5 to go: “Așa că, am învățat să facem cafea, să studiem și am ales franciza 5 to go, pentru că am considerat că ni se potrivește perfect acest concept, de la design până la valorile pe care pe care le promovează și mai ales faptul că este un brand românesc.”

Ideea de brand românesc le-a motivat să-și dorească să evolueze și să contribuie la dezvoltarea afacerii. Ele au considerat că țara noastră este în plină dezvoltare, mai ales în zona de cafenele: “Ne dorim să contribuim la acest lucru și de asemenea să aducem un mic aport la cultura de consum a cafelei.”

“Fiecare zi în cafenea este o poveste, o provocare”, ne mărturisesc ele. Deschiderea cafenelei a reprezentat unul dintre momentele ce au contribuit la dezvoltarea lor atât personală, cât și profesională: “Fiecare zi în cafenea ne dă o stare de prezență, ne dă acel sentiment de aici și acum, pt că ești foarte conectat la tot ceea ce faci. E nevoie să fii mereu spontan, creativ și atent. Iar sentimentul acela că faci ceva cu mâinile tale și îl oferi imediat cuiva este unic.”

Pentru ele, energia pe care le-o transmit clienților este foarte importantă. În fiecare zi încearcă ca pe lângă o cafea bună, să le ofere clienților și o energie cât mai pozitivă: “Feedback-urile clienților ne motivează zi de zi să venim cu bucurie la 6:30 dimineața în cafenea și să ne începem ziua.” În tot acest timp, au reușit să-și creeze o comunitate mare de oameni care aleg în fiecare dimineață să-și savureze cafeaua la 5 to go Iride. Ceea ce le transformă locul de muncă, într-un loc în care se întorc cu drag zi de zi: “Nu simțim că mergem la serviciu. E ca un mic univers al nostru. Un univers în care dăruim și primim deopotrivă. E un schimb continuu de energie.”

Una dintre cele mai frumoase amintiri a fost în primăvara acestui an, undeva pe 1 martie când au adus în cafenea o cabină foto și au făcut poze împreună cu clienții lor: “A fost o zi cu multe zâmbete și  bucurie.” O altă zi frumoasă a fost pe 7 ianuarie 2020 când au împlinit un an de la deschiderea cafenelei și au avut parte de multe suprize: “Am rememorat într-o singură zi un an întreg plin de povești, de zâmbete și oameni frumoși care ne-au călcat pragul și care în timp ne-au devenit prieteni.”

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *