Oana Oprescu – Aflăm împreună de la francizata noastră din Câmpina cum a decis să facă pasul spre antreprenoriat și ce a determinat-o să aleagă 5 to go.

Timp de 17 ani Oana a lucrat la o multinațională. Job-ul ei includea deplasări în toată România, dar și multe ore petrecute la birou care au devenit ușor ușor din ce în ce mai obositoare. Astfel, volumul încărcat de muncă și deplasările tot mai lungi și mai dese au început să stea în calea timpului petrecut cu familia.

”Toate acestea m-au determinat să caut ceva ce îmi permite să fiu „acasă”, ne spune ea. Așa că, în ciuda faptului că la început nu era deloc adepta cofeinei, s-a decis să se alăture lanțului de cafenele 5 to go.

Ceea ce a atras-o și pe ea, ca pe mulți alti francizați, a fost ideea de brand 100 % românesc: “Avem o țară frumoasă,  aici m-am născut, aici am crescut și consider că aici pot evolua frumos.” Cafenelele 5 to go le-a descoperit chiar într-una dintre deplasările ei, la Pitești: “Atenția mi-a fost captată de o cafenea micuță,  cochetă, cu un design modern. Mi-a plăcut de când am intrat pe ușă și mi-a rămas în suflet. Ajunsă acasă, am discutat cu soțul meu, după care a urmat o întreagă campanie de documentare și am picat de acord că această franciză mi s-ar potrivi de minune.”

Oana a venit cu propunerea unui spațiu generos de 70 mp într-un oraș din provincie, fiind o premieră la momentul respectiv. Co-fondatorii, Radu Savopol și Lucian Badilă, au fost întotdeana receptivi la dorințele și ideile viitorilor francizați, așa că nu la mult timp după aceea a luat naștere 5 to go Câmpina.

Din 2018, de când a deschis și până în prezent, Oana s-a bucurat de fiecare moment în care a crescut alături de business-ul ei. Este un drum plin de urcușuri și coborâșuri, în fiecare zi poți întâmpina o nouă provocare, însă asta nu a împiedicat-o să vadă întotdeauna partea plină a paharului:  „A fost și este o perioadă foarte grea, încărcată, dar nu-i simțim dificultatea. N-am avut nicio clipă sentimentul că nu vom reuși. „

„Dacă pentru mulți, 5 to go înseamnă acele cinci minute de a se bucura de o cafea caldă și bună, pentru mine înseamnă acele 5 minute în care viața mi s-a schimbat radical: în care am văzut o cafenea în Pitești, mi s-a trezit curiozitatea, m-am informat, am încercat și am câștigat. Pe scurt, 5 to go într-o nouă viață!”

Au existat multe momente semnificative în acești doi ani. Ziua deschiderii, aniversarea primului și celui de-al doilea an sunt doar câteva dintre acestea. 5 to go Campina a devenit repede locul preferat al întâlnirilor adolescentine, al discuțiilor de afaceri, al concertelor destinate unui public avizat și restrâns, al găzduirii vernisajelor de pictură, dar și al evenimentelor caritabile: “5 to go este despre echipă, despre clienți mulțumiți, despre zâmbete și culoare.”

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *