Răzvan Voicu – antreprenor și francizat 5 to go, ne povestește cum a luat decizia de a-și deschide propria cafenea și ce l-a ambiționat să pornească pe acest drum.

Pentru Răzvan, ideea de antreprenor nu era străină. Dintotdeauna și-a dorit să ia decizii pe cont propriu și să-și desfășoare activitatea așa cum consideră de cuviință. Totdata, pentru el a contat foarte mult inițiativa personală, căutând în permanență locuri ce îi permit să se dezvolte atât pe plan personal, cât și profesional: „Așa că, trecerea de la calitatea de salariat la cea de antreprenor a venit de la sine, în mod natural, din dorința de a fi propriul meu stăpân și de a decide eu pentru mine ce este și cum este mai bine.”, spune el.

Chiar dacă mulți antreprenori sunt tentați să-și înceapă un nou business în străinătate, Răzvan consideră că și în România se poate construi o afacere de succes. Alegerea de a rămâne în țară și de a-și porni afacerea aici a fost simplă pentru el: „Aici m-am născut, aici am crescut, aici am familia și nu ne-am gândit să plecăm în altă țară. Deci, cu încredere în viiitor, am optat pentru România.”

De la bun început, Răzvan a avut intenția de a-și începe un business în domeniul HoReCa. După mai multe discuții cu prietenii și familia, nu era sigur în ce direcție să pornească. Aici a intervenit 5 to go și pasiunea pentru cafea: „Am băut un cappuccino de la 5 to go. Mi s-a părut incredibil, în centrul Bucureștiului, o cafea atât de bună, la numai 5 lei!”. Ceea ce l-a impresionat în mod special au fost calitatea cafelei, prețul, dar și faptul că este vorba de un brand 100% românesc.

La scurt timp după, nu a mai așteptat și a început să se intereseze de condițiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a deveni francizat: „Imediat m-am interesat de condițiile de francizare și mi s-au părut extrem de atrăgătoare: prietenoase pentru francizat, redevența rezonabilă, investiția inițială suportabilă – la acestea adăugându-se câștigurile substanțiale și posibilitatea de a lucra cu ce îmi place.”

Imediat ce a intrat în familia 5 to go, Răzvan mărturisește că s-a simțit onorat: „Am și învățat multe lucruri despre business, în general, și despre cel cu cafea, în special. Am avut și ocazia de a cunoaște oameni deosebiți, curajoși, deschiși și de a-mi lărgi orizonturile.” Astfel, a reușit pas cu pas să-și dezvolte business-ul și să-l consolideze alături de echipa 5 to go.

Ziua deschiderii este mereu un moment emoționant pentru fiecare nou francizat. Însă, după muncă și răsplată. Răzvan ține minte și acum reacția fiicei lui când a intrat în cafenea în ziua deschiderii, a fost foarte încântată, la fel și cei care vin în fiecare zi de atunci să-și savureze cafeaua în locația 5 to go Măgurele.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *