Robert Chirițoiu – ne povestește cum a reușit să treacă cu brio peste momentele grele provocate de pandemie și ce l-a determinat să continue și să-și deschidă propriul business.

Robert și-a dorit încă din adolescență să devină antreprenor, așa că a ales să urmeze studii în domeniu, fiind absolvent al Facultății de Business și Turism din cadrul Academiei de Studii Economice din București.

Libertatea de a hotărî și de a se dezvolta pe cont propriu sunt principalele motive ce l-au motivat să aleagă acest drum, spune el: „Mi-am dorit să devin antreprenor, deoarece din acest rol pot realiza mai multe lucruri decât din rolul de angajat. Am posibilitatea de a lua propriile decizii, iar mai apoi de a vedea rezultatele.”

Alegerea de a-și dezvolta afacerea în România a venit natural pentru el, fiind motivat de prieteni și de familie. Robert este de părere că locul în care decizi să-ți deschizi business-ul nu reprezintă un impediment: „Consider că oriunde în lume se poate face business, iar faptul că trăim în România nu reprezintă un dezavantaj pentru antreprenori. Fapt demonstrat chiar de 5 to go care a reușit în câțiva ani să aibă notorietate pe piața din România.”

De când a intrat prima dată într-o cafenea 5 to go, acesta a fost impresionat de concept: „Începând de la aspectul cafenelelor, gustul extraordinar al cafelei și până la barista prietenoși și mereu cu zâmbetul pe buze, m-au făcut să fiu client fidel al cafenelei de pe Căderea Bastiliei, care se afla în proximitatea locului meu de muncă din perioada respectivă.”

De opțiunile de francizare a aflat prin intermediul internetului, citind un articol despre fondatorul francizei, Radu Savopol, și despre dezvoltarea lanțului de cafenele. De la un articol a ajuns să citească din ce în ce mai multe, începând să se informeze și să-și dorească propria cafenea: „Tot ceea ce citeam și mai apoi vedeam în cafenele m-au făcut să-mi doresc să am și eu un astfel de business și să fiu în spatele barului.”

Astfel, a văzut în 5 to go o oportunitate de a-și începe cariera de antreprenor: „Prin franciza 5 to go am identificat o cale mai ușoară de a începe drumul antreprenoriatului, deoarece am pornit un business deja pus la punct, cunoscut în piață. În plus, suportul oferit de francizor reprezintă un avantaj pe care nu îl ai într-o afacere normală.”

De atunci și până în prezent, Robert simte că s-a dezvoltat atât pe plan profesional, cât și personal. A început să se simtă în largul lui la întâlnirile de afaceri și a întâmpinat situații neprevăzute, care l-au făcut să învețe câte ceva nou de fiecare dată: „Prin 5 to go am înțeles ce înseamnă să fiu antreprenor, cât contează să fiu prezent în locație în fiecare zi ca totul să funcționeze corect și clienții să vină cu drag să cumpere produsele noastre.”

Robert recunoaște că a trecut prin momente grele, din cauza pandemiei. A fost nevoit să închidă locația la șase săptămâni după deschidere, iar lucrurile nu au fost ușoare nici după redeschidere. Însă, treptat, datorită implicării și răbdării lui, totul a revenit la normal, iar acum se bucură în fiecare zi de evoluția lui, dar și a cafenelei.

Dacă ar fi să aleagă un moment semnificativ de când a deschis cafeneaua, ar fi chiar ziua redeschiderii: „Clienții reveneau în cafenea și se bucurau atât de mult că noi am redeschis, că își pot lua din nou cafeaua care le place, îmi spuneau să găsim o soluție să nu închidem dacă va fi iar nevoie. Vazandu-i pe ei așa de bucuroși că pot intra din nou în cafenelele noastre, mi-a dat un sentiment de fericire și mândrie că fac parte din echipa 5 to go. De asemenea, mi-au reconfirmat că am făcut cea mai bună alegere prin deschiderea propriei cafenele.”

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *