Publicat 2023-12-14 14:07:29
Cristian și Cici Ionescu
Află povestea antreprenorului care stă în spatele locației 5 to go Piata Minis
20
Pandemia de Covid-19 a avut un impact major asupra majorității oamenilor, pe unii dintre noi determinându-ne să luăm decizii care ne-au schimbat radical viața. În acest punct s-au aflat și soții Ionescu, Criatian și Cici, care, în perioada care a urmat pandemiei, și-au reevaluat opțiunile și au hotărât să pornească o afacere.
Despre Cristian și Cici Ionescu

Pentru că nu mai avuseseră nici o experiență antreprenorială anterioară, cei doi soți au căutat o idee pe care să o poată pune în practică cu riscuri reduse și unde să fie ajutați și îndrumați. În final, Cristian și Cici au ales să aplice pentru franciza 5 to go.

„A fost un moment, după pandemie, când ne-am gândit că putem face și altceva în afara profesiei pe care o aveam și ne-am hotărât să începem această afacere”, explică Cristian. „Ne-am dat seama că există un avantaj aproape insurmontabil, pentru că activezi cu un brand în spate și de aceea am ales franciza.”

Înainte de a face acest pas, soții Ionescu s-au documentat minuțios, au căutat păreri, au intrat pe site-ul 5 to go și au vizitat foarte multe cafenele ale rețelei, pentru a cunoaște îndeaproape ce înseamnă această experiență. „Ne-a plăcut ceea ce am văzut și, în final, am decis că merită să încercăm”, spune Cristian

Locație, locație, locație

Principala provocare pe care Cristian și soția sa, Cici, au întâmpinat-o a fost găsirea locului potrivit. La o primă evaluare, spațiul pe care îl vizau inițial și despre care au crezut că este o locație bună pentru o cafenea, s-a dovedit că nu îndeplinea cerințele 5 to go.

Din acest motiv, soții Ionescu au reînceput căutarea, care a necesitat o perioadă mai lungă de timp. Însă, în cele din urmă, au reușit să identifice un nou spațiu, care, de data aceasta, s-a încadrat în standardul unei locații 5 to go.

„Faptul că am reușit să găsim spațiul în care activăm a fost declanșatorul, desigur, după ce acesta a fost validat de cei de la 5 to go”, spune Cristian. „Nu putem spune că începutul a fost ușor pentru noi, însă, cu siguranță, a fost inedit. Trainingul pe care l-am făcut a fost de mare ajutor, dar, și pentru că am avut un om deosebit de la 5 to go, Ioana, care ne-a stat alături câteva zile de la deschidere, a fost extraordinar.”

Surpriză plăcută

După un start mai lent, noua cafenea deschisă de soții Ionescu a reușit să atragă clienții din proximitate, care au devenit treptat clienți fideli. Pe parcurs, mulți dintre ei au salutat ideea de a avea o cafenea 5 to go în apropiere și i-au felicitat pe cei doi antreprenori.

„Pentru noi, interacțiunea permanentă cu persoanele care ne intră în cafenea este un lucru extraordinar, iar faptul că vin și pleacă cu zâmbetul pe buze, este satisfacția supremă. Una dintre cele mai plăcute surprize a fost când am primit desene tematice legate de cafenea de la copiii care ne vizitează.”

Concluzie
Pentru soții Ionescu, deschiderea unei cafenele 5 to go a reprezentat o schimbare majoră față de activitatea anterioară, însă sunt convinși că au luat cea mai bună decizie „Adaptarea a fost una cu emoții, dar am reușit în câteva luni să știm exact ceea ce avem de făcut”, spune Cristian.